NEXXUS-УРГЕНТНА НЕГА ( КЛИНИКА ЗА КОСА )

Translate original post with Google Translate

Ургентна нега ( Клиника за коса )

 • EMERGENCY > Протеински третман за хемиски третирана и многу јако оштетена коса
  1800/2200 ден

  Пpoизводи за третманот
  - KELATE шампон за длабинско чистење
  - POLIMEDIC EMERGENCY RECONSTRUCTOR
  - YNERGY шампон
  - HUMECTIN  кондиционер
  - LUXXTRES
 • OMNI-PAK  > СУПЕР ХИДРАНТЕН И ПРОТЕИНСКИ РЕКОНСТРУКТОР
  – 1800/2200 ден

  Производи за третманот ;
  - KELATE
  - KERAPHIX
  - HUMECTIN
  - EPITOME
  - BOTANIC OIL
  - COLOR ENSSUR
  - LUXXTRES
 • VITA TRESS  > Програм за тенка коса, за против опаѓање на косата и потпомагање на природниот раст.
  - BIOTIN SHAMPOO
  - BIOTIN CREME

NEXXUS

NEXXUS потекнува од грчки збор” поврзување или спојување”Nexxus е основан 1979 година. Компанија NEXXUS- производи има за цел да направи совршен квалитет совршени резултати за професионалци и нивните клиенти . Седиштето на NEXXUS е во Santa Barbari ( Калифорнија ) . NEXXUS бил прв кој ги препознал полимерите кој се неопходни за подобрување на квалитетот на косата.
NEXXUSSPHERES : Тоа е ексклузивен систем на пренесување на хранливи состојки за продолжено дејство кое и дава на косата она што и е потребно и тоа тогаш кога и е потребно. Секое нанесување милиони микроскопски Nexxus-sfera , посебно усмерени кон оштетените делови , се врзуваат за косата преку јонско наелектризирање и тука остануваат дури и по миењето на косата.
Nexxus-sfera многу полека се растворуваат и тие се активираат со топлина и на тој начин пружаат посебна заштита тогаш кога на косата и е најпотребна и тоа при сушење со фен , термичко стилизирање или при излагање на сонце.Предноста на Nexxus-sfera е тоа што имаат способност да ослободуваат хранливи состојки и во подолг временски период.Тие се со микроскопска големина , не можата да се врзат една со друга бидејќи имаат ист електрицитет и затоа не можат да створат наслаги и да ја отежнат косата . NEXXUS –sfera е патентиран систем на пренесување на хранливи состојки и е единствена и комплетна технологија.

Почитувани:
Моето долгогодишно работно искуство ме насочи и ме наведе малку повеќе да размислувам на подобрување на квалитетот на косата на моите клиенти,па затоа направив некој истражувања и разговарав и анкетирав 40 жени и се потврди дека, 28 до 30 од нив имаат проблеми со нивната коса , дали тоа се работи за проблеми со кожата на главата со дехидрирана коса а најголемиот проблем е со многу оштетени коси од различни хемиски третмани (пример; поопширно во СОВЕТИ ЗА ЗДРАВА И УБАВА КОСА ). Тоа значи дека кога би се земале во предви од 10 жени, 8 од нив би имале некој проблем што значи 80 %. Па затоа почитувани мој , јас секогаш се стремам да изнајдам решенија за сите тие проблеми затоа што клиентите го заслужуваат тоа ,само треба да бидат информирани и запознаени.
Поради тоа стигнавме до фантастично решение преку NEXXUS третманите .