Совети

Ботокс за коса ( Glam B­filer)

Шампон со кремаста формула со голема чистачка моќ идеална за сува ,кршлива и оштетена коса. B­filer шампонот е богат со гликопротеински екстракт од бадем,кој може да се пофали со хидрантни смекнувачки и хранливи особини. Дури и најоштетената коса лесно ќе се расчешлува и ќе биде полна со волумен од овој интезивен задебелувачки третман кој ќе биде видлив и по првото аплиуцирање.

B­filer концетратот (BOTOX)доаѓа после второто шампонирање (отварање на влакното). Наменет е за хранење и пополнување на најсувата и кревка коса која лесно се крши. Исто така B­filer contrecatot е богат со гликопротеински ексракт од бадем кој има регенерирачка,долготрајна и хранлива моќ. Има дејство да ги исполни празнините во капиларните мембрани на влакното и го спречува цепкањето на самите врвови на косата. Косата станува бујна,нахранета и свиленкаста на допир уште по првата апликација. За комплетирање на целиот третман советуваме три апликации.
Доста е препарчлив во летните периоди кога косата повеќе е изложена на јаките сончеви зраци кои исто така можат да делуваат негативно на квалитетот на влакното.

Шампон со кремаста формула со голема чистачка моќ идеална за сува ,кршлива и оштетена коса. B­filer шампонот е богат со гликопротеински екстракт од бадем,кој може да се пофали со хидрантни смекнувачки и хранливи особини. Дури и најоштетената коса лесно ќе се расчешлува и ќе биде полна со волумен од овој интезивен задебелувачки третман кој ќе биде видлив и по првото аплиуцирање.
B­filer концетратот (BOTOX) доаѓа после второто шампонирање (отварање на влакното). Наменет е за хранење и пополнување на најсувата и кревка коса која лесно се крши. Исто така B­filer contrecatot е богат со гликопротеински ексракт од бадем кој има регенерирачка,долготрајна и хранлива моќ. Има дејство да ги исполни празнините во капиларните мембрани на влакното и го спречува цепкањето на самите врвови на косата. Косата станува бујна,нахранета и свиленкаста на допир уште по првата апликација. За комплетирање на целиот третман советуваме три апликации.
Доста е препарчлив во летните периоди кога косата повеќе е изложена на јаките сончеви зраци кои исто така можат да делуваат негативно на квалитетот на влакното.

Read more

Совети за убава и здрава коса

Почитувани,

Ви се обраќам лично Вам.

Знаете дека секоја жена сака да има убава и здрава коса.

Косата е како круна на главата, па затоа кога има убава и прекрасна коса таа се чувствува како кралица. Постојат низа фактори кои ја оштетуваат косата и заради кои таа е сува и дехидрирана, со еден збор лоша, затоа многу е важно косата да се негува редовно. Не можеме, исто така, а да не ги споменеме и кожата, темето на главата, како и опаѓањето на косата. Фактори кои се причинители за оштетување и дехидратација на косата, коренот и кожата на главата може да се каже дека се – различни хемиски третмани, користење на неквалитетна козметика за коса, користење на производи на неправилен начин, прејакото сонце, студените мразни денови , тврдата вода и хлорот што се користи во домаќинството. Неправилната исхрана, исто така, може да влијае на квалитетот на косата, потоа недоволното користење и консумирање течности и вода, брзиот начин и темпото на живеење, поминатите болести, стресовите и сл.

Read more

NEXXUS-УРГЕНТНА НЕГА ( КЛИНИКА ЗА КОСА )

Ургентна нега ( Клиника за коса )

 • EMERGENCY > Протеински третман за хемиски третирана и многу јако оштетена коса
  1800/2200 ден

  Пpoизводи за третманот
  - KELATE шампон за длабинско чистење
  - POLIMEDIC EMERGENCY RECONSTRUCTOR
  - YNERGY шампон
  - HUMECTIN  кондиционер
  - LUXXTRES
 • OMNI-PAK  > СУПЕР ХИДРАНТЕН И ПРОТЕИНСКИ РЕКОНСТРУКТОР
  – 1800/2200 ден

  Производи за третманот ;
  - KELATE
  - KERAPHIX
  - HUMECTIN
  - EPITOME
  - BOTANIC OIL
  - COLOR ENSSUR
  - LUXXTRES
 • VITA TRESS  > Програм за тенка коса, за против опаѓање на косата и потпомагање на природниот раст.
  - BIOTIN SHAMPOO
  - BIOTIN CREME
Read more