„OLAPLEX“ ЧУДО НА ЧУДАТА

Олаплекс е чудесен производ кој направи револуција во целиот свет . Веќе секој фризер во светот неможе да замисли да работи без употреба на Olaplex бидејќи со неговата употреба се подобрува влакното при хемиско третирање на косата како што е бланширање,нијансирање ,шатирање ,боење и други промени на косата а исто така е врвен во обнова на влакното при употреба како третман за лекување.

Овој производ овозможува спојување на дисулфидните сумпурни мостови на влакното ,тоа може да се каже дека со боење или со употреба на бланж се додава дирекно во смесата и при апликација на влакното паралелно го обновува . Олаплекс е најдобрата иновација за нега на косата што постоела до сега,тој е неверојатен кога се работи за големи трансформации на косата каде што е потребно хемиски третирање на косата по неколку пати или за промена на боја од темна до посветли тонови како што се пример голем број на познати личности во светот .

Олаплекс во себе не содржи силикони ,масло ,алдехиди,парабени и глутени.